În opinia lui Barna, Firea poate fi înfrântă doar cu un candidat unic al opoziției

0

Președintele USR, Dan Barna, a avut, marți, o întâlnire cu liderul PNL, premierul Ludovic Orban. Barna a precizat că i-a spus președintelui liberalilor că Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, poate fi înfrântă la alegerile locale de anul viitorul, însă pentru aceasta este nevoie ca opoziția să aibă un candidat comun.

 

„În privința candidaturilor, am discutat niște chestiuni generale de principiu. Vom avea și vineri o întâlnire la nivelul alianței USR PLUS cu premierul”, a precizat Dan Barna.

 

El a subliniat însă că este important ca în marile orașe în care sunt primari PSD opoziția să propună candidați comuni

 

„Am spus și în discuția de astăzi că Gabriela Firea poate fi înfrântă, însă e nevoie de candidat unic și în perioada următoare vom purta negocieri în acest sens”, a declarat Barna.

Liderii USR se vor reuni sâmbâtă, 30 noiembrie, în Comitetul Politic pentru a decide adoptarea unui regulament în ce privește stabilirea candidaților la alegerile locale și dacă vor da sau nu posibilitatea susținerii unui candidat independent. Practic, USR decide sâmbătă dacă îi deschide sau nu lui Nicușor Dan calea candidaturii la Primăria Capitalei ca independent cu susținerea partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Alianța USR/PLUS intenționează să-și desemneze candidatul la primăria Bucureștiului în urma unor alegeri preliminare deschise, după modelul opoziției din Budapesta, la care ar putea participa și cetățeni cu drept de vot care nu sunt membri de partid.

PLUS l-a desemnat încă de la începutul lunii august pe Vlad Voiculescu drept candidatul partidului pentru primăria Capitalei, obținând 96,30% în urma votului intern.

Nicușor Dan, independent susținut de USR București, și-a lansat, marți, programul de candidat pentru Primăria Capitalei (disponibil aici), avându-i alături pe deputații USR Cosette Chichirău și Stelian Ion, care intenționează să candideze la primăriile din Iași și Constanța. Nicușor Dan a afirmat, în conferința de presă, că opoziția trebuie să aibă un candidat unic împotriva Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, iar el se consideră persoana cea mai potrivită.

Citește și: Barna rămâne șeful USR cu 75% din voturi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele