Incendiu de proporții în Turcia. Un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției

0

Dezastru în stațiunea Marmaris din Turcia, acolo unde un incendiu de proporții a făcut prăpăd. În timpul intervenției, un elicopter al pompierilor turci s-a prăbușit, rănind grav o persoană aflată la bord.

Biroul guvernatorului local din Mugla a declarat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. Un fum gros s-a ridicat din munții care se învecinează cu marea.

Vântul a alimentat incendiul, au mai spus autoritățile. 15 elicoptere și opt avioane au aruncat apă asupra flăcărilor, în timp ce sute de persoane și zeci de camioane cu apă și tunuri cu apă ale poliției lucrau la sol pentru a stinge incendiul.

Incendiile de vara trecută, majoritatea produse tot în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia, a declarat atunci un specialist al Uniunii Europene, adăugând că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație.

Guvernul turc a fost criticat pentru reacția lentă și slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetație la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele