Israelul vinde portul Haifa

0
gpl transport

Israelul a anunţat că va vinde portul Haifa, un important centru comercial de pe coasta sa mediteraneană, ofertanţilor câştigători Adani Ports din India şi grupului local de produse chimice şi logistică Gadot, pentru 4,1 miliarde de şekeli (1,18 miliarde de dolari).

 

Gadot şi Adani au câştigat la sfârşitul unui proces de licitaţie de doi ani, iar Israelul speră că vânzarea va reduce preţurile de import şi va ajuta la scurtarea timpilor de aşteptare notoriu de lungi în porturile israeliene.

”Privatizarea portului Haifa va creşte concurenţa în porturi şi va reduce costul vieţii”, a declarat ministrul de Finanţe Avigdor Lieberman.

Adani va deţine o participaţie majoritară de 70%, iar Gadot restul de 30%, potrivit unui oficial din industrie.

Niciuna dintre companii nu a fost disponibilă pentru comentarii imediate.

Adani Ports, care a declarat că este cea mai mare companie de utilităţi pentru transporturi din India, ţinteşte expansiunea şi caută să devină principalul grup portuar global, a declarat directorul general al companiei, Karan Adani, într-o conferinţă referitoare la venituri din luna mai.

Delir, Rusia acuză Israelul că sprijină neonazismul

Noii proprietari vor concura cu un port privat care s-a deschis în golful anul trecut, care este operat de Shanghai International Port Group .

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele