Începe judecata lui Daniel Chițoiu pentru accidentul mortal de pe Dealul Negru

0
Danile Chițoiu pleacă în picioare după accident

Judecătoria Piteşti a dispus începerea judecării dosarului privind accidentul mortal provocat de fostul ministru Daniel Chiţoiu în decembrie 2019, decizia instanţei nefiind definitivă. Chițoiu, fost ministru în Guvernul Ponta, apropiat al lui Tăriceanu, este încă membru de partid ALDE.

 

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 485/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpatul C. D., trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă (…) şi vătămare corporală din culpă (…), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul C. D. Se va efectua adresă către IPJ Argeş în vederea transmiterii unei copii a cazierului judiciar al inculpatului”, se arată în încheierea de şedinţă postată joi pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Judecătoriei Piteşti nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Vezi și Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă

Rechizitoriul prin care Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă a fost înregistrat la Judecătoria Piteşti pe 13 august 2020, dar încă nu a fost stabilit un termen pentru începerea judecăţii pe fond, dosarul aflându-se de atunci în cameră preliminară.

Pe 26 decembrie 2019, Daniel Chiţoiu a fost implicat într-un accident rutier petrecut pe DN 7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea, în zona localităţii Zamfireşti din judeţul Argeş.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme, dintre care unul condus de un bărbat de 82 de ani, din Piteşti, care se deplasa pe direcţia Piteşti – Râmnicu Vâlcea, celălalt fiind condus din sens opus de Daniel Chiţoiu.

În urma coliziunii dintre cele două autoturisme a rezultat decesul bărbatului de 82 de ani şi rănirea gravă a pasagerei dreapta faţă din acelaşi autoturism, care ulterior a decedat.

Daniel Chiţoiu a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în ianuarie 2020, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele