Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut luni la 1,53%

0

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut luni de la 1,54% la 1,53%, potrivit datelor publicate de instituţie.

 

Indicele ROBOR la 6 luni s-a menţinut la 1,65%.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, în şedinţa din 12 mai 2021, menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25 la sută pe an.

BNR a mai decis menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 0,75 la sută pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 1,75 la sută pe an. De asemenea, Consiliul de administraţie al BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

Valoarea IRCC, aferentă perioadei aprilie-iunie 2021, este de 1,67%, în declin faţă de nivelul de 1,88% aferent primului trimestru.

Indicele ROBOR la 3 luni, cel mai redus nivel atins din 25 aprilie 2018

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele