Industria auto europeană, grav afectată de pandemie, cere ajutorul UE

0

Cele mai importante asociații europene din sectorul automotive, care reunesc producători (ACEA), furnizori de echipamente (CLEPA), dealeri și service-uri (CECRA), au propus Comisiei Europene 25 de măsuri de susținere, care vor ajuta industria să treacă peste aceste momente dificile.

 

Este crucial să repornim întreaga industrie auto. Avem nevoie de o acțiune coordonată de relansare a activității industriale și de retail, cu asigurarea lichidității pentru afaceri. Măsurile trebuie să vizeze creșterea cererii și a investițiilor. Stimulentele de achiziție vor spori capacitățile de producție și vor proteja locurile de muncă,” a declarat directorul general ACEA, Eric-Mark Huitema, potrivit site-ului oficial al sectorului.

 

Acest apel de susținere vine după ce vânzările au autovehicule au suferit scăderi dramatice în ultimele 2 luni

 

În luna martie vânzările la nivelul UE au înregistrat o scădere de 52%, iar pentru luna aprilie, primele date arată că urmează o scădere și mai abruptă. În luna aprilie vânzările din pricipalele piețe europene arată scăderi de 61% în Germania, 89% în Franța, 97% în Marea Britanie și 98% în Italia.

Cea mai importantă propunere este ca toate țările europene să se coordoneze și să implementeze un program de stimulare a vânzărilor și de reînnoire a parcului auto pentru toate tipurile de vehicule, astfel încât cererea să crească, iar parcurile auto să fie reînnoite în ritm accelerat.

Potrivit planului, stimulentele de achiziție trebuie să fie bazate pe aceleași criterii la nivel european, iar finanțarea să fie asigurată de fiecare țară în parte, dar și de către Uniunea Europeană.

Alte cerințe prevăd măsuri precum: sporirea achizițiilor publice axate pe inovația în transporturi și mobilitate publică, repornirea proceselor de omologare, clarificarea rapidă a legislației privind emisiile și măsuri privind libera circulație a mărfurilor și persoanelor.

Conform datelor publicate de ACEA, industria auto generează în mod direct peste 14 milioane de locuri de muncă și 7% din PIB-ul Uniunii Europene.

Citește și: Specialiștii de la nivel global estimează un declin fără precedent al piețelor de automobile, în contextul COVID-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele