Informații utile privind expunerea produselor pe rafturile de tip gondolă dintr-un magazin

0

O gondolă este raftul care se găsește în orice magazin sau supermarket. Gondolele joacă un rol foarte important în cadrul vânzării și comercializării produselor expuse în cadrul unui supermarket sau magazin, și constituie un factor important în prețul obținut prin plasarea anumitor produse pe rafturile de acest tip.

Produsele amplasate pe aceste rafturi trebuie organizate atât pe orizontală, cât și pe verticală, urmând diferite criterii.

În plan orizontal, produsele trebuie organizate în funcție de tipul lor,  prin urmare, la capetele acestor rafturi, în plan orizontal, se așază produse aflate la vânzare la ofertă, și care, pentru un motiv sau altul, trebuie vândute mai repede decât restul. Acestea trebuie amplasate în locuri strategice, la vedere, ținând cont de faptul că privirea oamenilor se îndreaptă, de obicei, spre capetele rafturilor.

În planul vertical, de asemenea, trebuie ținut cont de poziția prețului produsului. Din punctul de vedere al strategiei de marketing, produsul trebuie plasat într-un loc care atrage mai mult atenția și, prin urmare, determină creșterea vânzării unui anumit produs.

Criteriile care trebuie urmate pentru a determina plasarea produselor, precum și poziția prețului produsul este următoarea( în raport cu înălțimea la care sunt plasate, în funcție de corpul unei persoane):

  1. a) La înălțimea capului:

Această poziție nu asigură succesul comercializării produsului, deoarece produsele sunt într-o poziție care face dificilă atingerea acestora de către o persoană cu o înălțime medie, astfel încât aceasta își va pierde rapid interesul pentru respectivul produs.

  1. b) La nivelul ochilor:

La acest nivel se află produsele pe care clientul le cumpără din impuls. Această poziție este cea mai râvnită și, prin urmare, în această poziție trebuie amplasate produsele pe care doriți să le vindeți cel mai mult, deoarece aveți siguranța că acestea vor fi văzute de cel mai mare număr de oameni care vor decide să le cumpere, contribuind în acest fel la creșterea vânzărilor.

  1. c) La nivelul mâinilor:

Această poziție este împărțită în două: i) nivelul de sus și ii) nivelul de jos.

La nivel înalt, sunt plasate produsele cu cea mai mare cerere, deoarece această poziție este mai accesibilă vederii persoanei și, prin urmare, generează o cerere mai mare pentru consumatori. La nivelul de jos al mâinilor se plasează produsele indispensabile, deoarece acestea nu trebuie să fie în linie directă cu câmpul vizual al persoanei pentru a fi achiziționate, deoarece persoana le consideră esențiale pentru viața de zi cu zi și  le va cumpăra neținând cont de poziția lor pe raft. Accesoriile sunt produse care nu au o mare importanță, deci se pot plasa în locuri mai puțin vizibile, deoarece se consideră că ele oricum nu se vor vinde foarte mult. Accesoriile sunt produse a căror cerere nu fluctuează în mod constant și, prin urmare, se pot reduce costurile prin plasarea acestora în locuri cu costuri mai mici.

  1. d) Rafturi mici:

La acest nivel sunt plasate cele mai vândute produse. Aceste produse sunt, de obicei, esențiale în consumul unei persoane și de aceea, așa cum am menționat deja, nu este necesar să le amplasați într-un loc cu vizibilitate mare pentru ca persoanele interesante de ele să le găsească. Clientul le va căuta și le va cumpăra indiferent unde se află. Puteți reduce costurile în acest mod, deoarece practic aveți cererea produsului asigurată, plasarea produselor pe un raft nu va influența vânzările.

La nivelul solului:

La acest nivel se așază articolele grele sau containerele mari. Acest nivel este mai puțin favorabil vânzării, deoarece nu se află în câmpul vizual al persoanei și trebuie să-l caute pentru a-l găsi. Cu toate acestea, plasarea acestor produse la acest nivel se face mai mult din motive practice decât de marketing, deoarece greutatea produselor ar putea fi prea mare pentru raft și, prin urmare, ar trebuie amplasate într-un loc în care suportul este suficient de puternic pentru a menține greutatea acestor produse.

Unde puteți găsi rafturi metalice de mijloc (gondole) pentru a pune în aplicare toate aceste sfaturi utile?

Rafturi metalice pentru magazin de tip gondolă puteți găsi oricând doriți în magazinul online Rafturimetaliceaz.ro. Gondolele pe care le găsiți în acest magazin dispun de polițe pe ambele părți pentru a vă oferi posibilitatea să expuneți cantități duble de marfă. Dacă vreți să atrageți atenția clienților și să afișați o gamă mai mare de produse într-un spațiu mai mic, acestea sunt exact rafturile de care aveți nevoie.

În plus, aceste rafturi au o capacitate mare de susținere și pot fi personalizate prin adăugarea diverselor tipuri de elemente. Prin urmare, reprezintă produsul ideal pentru orice spațiu comercial. Achiziționați-le, căci nu veți regreta.

Citește și BMW prezintă noul Seria 1, noua arhitectură cu tracţiune faţă a mărcii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele