Infractoarea Elena Udrea crede că este deținută ilegal în Bulgaria

1
Elena Udrea

Elena Udrea a fost arestată în urmă cu mai bine de o lună în Bulgaria, în dosarul Gala Bute, însă nici până acum nu a ajuns în țară. Fosta ministră a Turismului a obținut o nouă amânare miercuri, 18 mai, în procesul de extrădare, iar noul termen stabilit de judecătorii bulgari este 8 iunie.

 

La ieșirea din sala de judecată Udrea a dat câteva declarații presei.

Ea a spus că în cazul ei nu s-a făcut dreptate şi că ce i se întâmplă este ilegal. Aceasta s-a referit, din nou, la condițiile din penitenciarele din România.

Antena 3 a publicat imaginile cu scurta discuție pe care a avut-o cu reporterul.

Vezi și Șoșoacă pare că regretă excluderea din AUR

Reporter: „În continuare vă bazaţi pe acel recurs în casaţie?”

Elena Udrea: „Da, în mod cert.”

Reporter: „Pe ce anume?”

Elena Udrea: „O să vedeţi.”

Reporter: „La ce să ne aşteptăm?”

Elena Udrea: „Să se aplice legea şi în cazul meu. Adică e absurd ca doar în cazul meu, în România să nu se aplice legea. Nici decizia CCR, nici decizia Curţii Europene de Justiţie.”

Reporter: „O să chemaţi un expert să vorbească despre condiţiile din închisorile din România?”

Elena Udrea: „Sunt criticate în toate hotărârile date în Europa. Aproape nicio ţară din Europa nu mai trimite înapoi niciun arestat din cauza condiţiilor din arest. Deci, instanţa a spus că nu mai este nevoie, probele depuse arată clar condiţiile, dar nu ăsta este argumentul meu principal. Eu nu vorbesc în principal despre condiţiile din arest, ci despre ilegalitatea situaţiei în care mă aflu. Sunt arestată ilegal de 40 de zile.”

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele