Instanța va pronunța sentința lui Dragnea cu o zi după alegerile europarlamentare

0

Curtea Supremă va da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, au anunțat luni seară judecătorii la capătul unei ședințe-maraton de aproape 7 ore. Verdictul va veni fix la o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai și cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze (cererea e cu data de 1 iunie).

CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o nouă dezbatere privind completurile specializate, ceea ce înseamnă că decizia CCR nu va mai putea influența sentința Curții Supreme în dosarul lui Liviu Dragnea.

La termenul de luni, instanța a respins cele două cereri ale aovcaților apărării pentru sesizarea CCR cu două sesizări de neconstituționalitate. De asemenea, instanța a respins cererea avocaților de amânare a procesului până la pronunțarea CCR în privința completurilor specializate de 3 judecători.

DNA a cerut pedepse mai mari decât în fond, judecătorii au anunțat că e ultimul termen și că rămân în pronunțare, urmând să pronunțe sentința pe 27 mai. La fond, Liviu Dragnea fusese condmnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea nu a fost prezent astază la Curtea Supremă.

Tot azi, CCR a amânat pentru 5 iunie dezbaterea sesizării privind presupusa nelegalitate a completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă, sesizare depusă de Florin Iordache (PSD).

Citeşte şi Turcan cere CNA să analizeze prezența la TVR a lui Dragnea și Daea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele