INTERVIU Adriana Petrehuș: Muzica populară este pentru mine „hrana sufletului”

0
- Reclama -

Trăim într-o lume modernă care nu mai pune preț pe tradiții, pe satul românesc. Cântecul și jocul, straiele populare, tradițiile de sărbători sunt date uitării, iar societatea rurală a devenit o societate de consum la fel ca cea din urban. Însă, mai există și oameni pentru care autenticitatea poporului român încă mai există, oameni care cântă despre viața de la sat, oameni care își exprimă dragostea față de țară prin manifestări folclorice fabuloase. Acesta este și cazul Adrianei, o tânăra de doar 15 ani.

 

Î:  Spune-ne mai multe despre tine. Cum ai început să cânți muzică populară?

R: Numele meu este Adriana Petrehuș, am 15 ani și sunt din comuna Leșu, județul Bistrița-Năsăud. Pasiunea mea pentru muzică a fost prezentă din totdeauna, doar că nu neapărat pentru muzică populară. Am moștenit vocea de la bunica mea și a fost un întreg traseu până să-mi dau seama că aceasta este calea pe care vreau să o urmez. Sfătuită de apropiați, am decis să merg la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița. M-am înscris la probe, la secția de canto popular și iată astăzi sunt în clasa a-X-a și sunt mai motivată ca niciodată să merg pe acest drum, mai ales că am și susținerea părinților.

- Reclama -

 

Î: Ce reprezintă muzica populară pentru tine?

R: Muzică populară este pentru mine „hrana sufletului”, metoda prin care pot să mă exprim cel mai bine, prin care îmi pot exprima bucuria, dar și tristețea și astfel simt că trăiesc.

Î: Ai un costum național autentic?

R: Am peste 10 costume autentice și aproape toate sunt moștenite de la bunica mea. Atunci când îmbrac portul național am o bucurie pe care nu pot să o descriu. Aceste straie sunt pentru mine un simbol național cultural. În plus, un costum tradițional face parte din tradiția noastră pe care nu trebuie să o uităm și pe care mai ales noi, tinerii, trebuie să o promovăm.

Î: Care sunt interpreții tăi preferați?

R: Am mulți interpreți de muzică preferați, însă idolul meu este Valeria Peter Predescu, care din păcate nu mai este printre noi. Mi-aș fi dorit din tot sufletul să o întâlnesc și să-i spun cât de mult o apreciez.

Î: Care sunt planurile tale de viitor? Alături de cine ți-ar plăcea să înregistrezi o melodie?

R: Pe viitor aș vrea să scot cât mai multe piese și să lansez un album. Încă nu știu cu cine mi-ar plăcea să înregistrez o piesă, dar dacă stau să mă gândesc, mi-ar face plăcere să colaborez cu consăteanul meu Alin Fodorca.

Î: Ai participat la concursuri?

R: Chiar în aceste zile m-am înscris la un concurs online, pe pagina „Fii star în țara ta” unde am interpretat propria piesă. Sunt concurenta cu numărul 119, iar un like m-ar ajuta enorm.

Adriana poate fi susținută accesând acest link: https://www.facebook.com/636237569780294/posts/3696797537057600/

De asemenea, îi puteți urmări activitatea pe pagină de facebook. 

 

Citește și Machiaj permanent: sfaturi și tendințe în vara 2020

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele