INTERVIU: Raluca Radu, moldoveanca din Vaslui care a ridicat toți jurații Vocea României în picioare: „Vocea României, a fost, poate prima scenă care m-a putut conține în forma completă”

0
raluca radu la vocea româniei
raluca radu la vocea româniei
- Reclama -

Raluca Radu a fost prima care a urcat pe scena Vocea României în noul sezon. O adevărată surpriză pentru cei care o cunoșteau pe Raluca Radu, pentru că, deși la Vocea României a interpretat o piesă blues-rock, artista, cântă, la bază, muzică de folclor.

INTERVIU: Raluca Radu și Bogdan Raba spun povestea documentarului „În rând”, lansat pe 6 decembrie

Raluca Radu, artista de la Vocea României care a dat „catrința” și muzica de folclor pe muzică rock

Obișnuită de mică cu scena, Raluca spune că a trăit unul dintre cele mai intense momente la Vocea României. Atât de intense, încât nici nu-și mai amintea ce a făcut pe scenă. Astfel că, și pentru ea a fost suprinzător să se vadă la televizor în această „formă completă”, cum spune chiar ea.

„A fost surprinzător să mă văd la televizor, pentru că da, eu am fost acolo, dar îți dai seama că eu nu-mi aminteam nimic. Momentul acela a fost atât de puternic, încât, după ce am terminat de cântat am încercat să-mi amintesc ce s-a întâmplat și nu-mi aminteam ce s-a întâmplat. Știam că s-au întors scaunele, dar nu reușeam să-mi amintesc ce am cântat, ce am făcut, practic, din momentul în care am văzut primul scaun întors și până am început să sar de bucurie, eu nu mai știam ce s-a întâmplat. Și a fost pentru mine surprinzător să văd ce s-a întâmplat pe scenă”, a spus Raluca Radu despre momentul în care s-a privit din fața televizorului.

A studiat muzica și obiceiurile tradiționale la facultatea de etnologie, astfel că, după anii de studiu intens, Raluca a ajuns la concluzia că pentru ea, muzica nu are gen. Muzica este despre „a simți”.

- Reclama -

„Este extraordinar pentru mine că am reușit să-i ofer unei părți importante din mine un spațiu foarte fain în care să se arate această parte. Sunt obișnuită cu scena și fac treaba asta de foarte mulți ani, dar nu în forma asta și atunci, am simțit că Vocea României, a fost, poate prima scenă care m-a putut conține în forma asta completă”, mai spune Raluca Radu.

„Nimeni nu se aștepta să cânt un blues-rock niciodată”

Întrebată fiind cum au primit cei din jur pe „noua Raluca”, artista a răspuns:

„În primul rând, cei din jur au fost foarte șocați pentru că nimeni nu se aștepta să cânt un blues-rock niciodată. A fost foarte interesant pentru ei să o vadă pe această Raluca cântăreața care nu mai are fustă de lână și nici codițe. Mă bucur că în sfârșit oamenii mă descoperă în complexitatea mea pentru că așa cum am spus, pentru mine, de la un punct în colo, muzica nu a mai însemnat un gen muzical, ci a însemnat emoții pe care mi le-am dat seama că le pot exprima în mai multe forme prin mai multe cântece. Uneori le pot exprima, habar nu am, printr-o doină, alteori printr-un cântec rock, alteori, un cântec care se mulează pe intensitatea emoției. Oricât de clișeic ar suna, asta e ceea ce simt eu și asta mă face cu adevărat mândră de curajul pe care l-am avut să merg în direcția asta de a mă arăta așa cum sunt. Sunt copleșită, îmi sună telefonul de aseară în continuu, ceea ce e un lucru foarte bun că îmi arată că oamenii sunt alături de mine și o primesc cu brațele deschise și mult entuziasm pe noua Raluca. Iar asta mă bucură enorm”, ne-a mai spus Raluca Radu.

Show-ul a continuat și după ce Raluca Radu a terminat de cântat. Jurații s-au luptat pentru ea, fapt care nu a putut decât să o bucure.

„A fost interesantă partea și de după cântat, asta e foarte adevărat, pentru că au început antrenorii să se lupte pentru mine, lucru care mă onorează. Cinci muzicieni care au niște cariere imense, vin și-ți propun să lucrezi cu ei, ori treaba asta nu e de ici-colea”, a mai spus Raluca Radu.

Pe Raluca Radu o puteți susține la Vocea României. Încep battleurile, astfel că dacă vă place de ea și de vocea ei, o puteți vota prin sms.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele