Ioan Stanomir, despre Carmen Dan:”Trebuie să fii tâmpit, să crezi că o persoană în scaun cu rotile încearcă să fure pistolul unui jandarm”

0

Profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir susține, referitor la declarația de presă a ministrului Carmen Dan legată de protestul din 10 august, că  Guvernul acționează ca și când tot ce s-a întâmplat pe 10 august a fost vina cetățenilor.

 

“Ar fi o eroare să numim compunerea prezentată de doamna ministru un raport. Doamna ministru, în primul rând, a evitat contactul cu reprezentanții națiunii, cu presa. Domnia sa și-a prezentat propriul adevăr și a consacrat un număr impresionant de minute polemicii cu manipularea, ceea ce pe mine personal m-a scandalizat, pentru că trebuie să fii un om într-adevăr tâmpit, scuzați-mi expresia, ca să crezi că o persoană în scaun cu rotile încearcă să fure pistolul unui jandarm, iar un medic pensionar devine un infractor periculos. Mi se pare că aceasta este adevărata problemă. Guvernul acestei țări continuă nu doar să-i disprețuiască pe cetățeni, ci să acționeze ca și cum tot ceea ce s-a întâmplat pe 10 august a fost vina cetățenilor înșiși. Atâta vreme cât doamna ministru se va pronunța în acest mod, națiunea nu va avea parte de adevărul pe care și-l doresc victimele”, a declarat la Digi24 profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir.

“Pe fond, mie mi se pare că nu s-a schimbat nimic. Faptul că-ți ceri scuze, după care ții să contrazici adevărul consemnat de reporteri și de propriii cetățeni dovedește faptul că punctul tău de vedere nu s-a schimbat. Poate s-a schimbat o nunanță de comunicare, dar eu nu am văzut în seara aceasta un ministru care să fie empatic în raport cu victimele. Domnia sa a spus: legea nu se aplică, pardon, se aplică în mod egal jandarmilor și cetățenilor pașnici. Asemenea tip de greșeli indică, de fapt, ce gândești cu adevărat. Ele sunt psihanalizabile pentru că deschid o fereastră în mintea celor care ne conduc și prin această fereastră se poate vedea un tip de demnitar ceaușist care are o viziune foarte clară asupra realității. Sunt doi oameni: unul cu instrumentul de forță și unul care suferă consecințele acțiunilor de forță. Acești doi oameni nu sunt și nu pot fi egali. Asta este ceea ce ne-a transmis doamna ministru de interne”, a mai spus profesorul Ioan Stanomir.

Citește și USR cere demisia lui Carmen Dan: “Este doar un propagandistic jalnic al lui Dragnea, nu ministru de interne”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele