Iohannis condamnă rasismul

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a romilor, prin care şi-a reafirmat hotărârea de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice.

„De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunităţii roma din ţara noastră. Reînnoiesc cu acest prilej angajamentul meu în favoarea valorificării diversităţii noastre culturale, ca şi hotărârea mea, în calitate de Preşedinte, de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice. Ziua etniei romilor din ţara noastră, care se marchează odată cu Ziua Internaţională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste şi de marginalizare a cetăţenilor care aparţin acestei etnii”, a transmis Iohannis.

Şeful statului afirmă că ziua de 8 aprilie ”va fi cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială şi culturală a romilor va da roadele aşteptate. Îmi doresc ca prin angajamentul autorităţilor şi al societăţii civile, prin efortul majorităţii şi al minorităţilor etnice deopotrivă, să construim societatea dezvoltată, educată, tolerantă şi incluzivă pe care ne-o dorim pentru copiii noştri”.

Citește și: Bosch organizează un eveniment de recrutare la Jucu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele