Iohannis: Esența democrației stă în alegeri, alegeri libere

0
Iohannis
- Reclama -

Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți seară despre necesitatea desfășurării alegerilor parlamentare în luna decembrie.

„Am întrebat pe mai mulți – experți, medici, specialiști. Nici unul nu a reușit să îmi spună cu mâna pe inimă că în martie va fi mai bine decât în decembrie”, a răspuns președintele, la conferința de presă de la Palatul Cotroceni, în contextul analizei situației la zi a infectărilor cu coronavirus în România.

„Să ne așteptăm (la un scenariu comparabil cu cel de acum n. r.), dacă avem noroc, fiindcă nu depinde deloc de noi, dacă avem noroc și se găsește un vaccin viabil, atunci să ne așteptăm la o îngrădire și cu ajutorul vaccinului a acestei pandemii. Mult mai bine este să ne bazăm pe noi, să purtăm mască, să păstrăm distanța și să ne ocupăm de igienă”, a subliniat șeful statului.

„Trebuie să recunoaștem și să înțelegem că iarna lucrurile sunt mai complicate. Intrăm în plin sezon de gripă, se suprapune gripa cu pandemia de COVID-19. Din cauza vremii reci oricum mai mulți oameni vor avea tot felul de viroze. Deci, lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate. Dar sper că nu e o surpriză pentru nimeni dacă spun că purtatul măștii, păstrarea distanței și o igienă foarte serioasă ajută la prevenirea tuturor bolilor sezoniere, nu numai la prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2”, a adăugat el.

Purtăm mască în București; restaurantele vor funcționa la 30% din capacitate

- Reclama -

„De aceea, această recomandare pe care o fac mereu, din nou, din nou, este cu siguranță o recomandare care ne ajută pe toți să trecem mai ușor prin iarnă. Însă nimeni, până acum, dintre experți, repet, nu mi-a spus că în martie va fi mai bine decât în decembrie pentru alegeri”, a arătat președintele.

„Trebuie să vedem în ce fel de societate vrem să trăim. Dacă vrem să trăim într-o societate panicardă, care se ascunde sau dacă vrem să trăim într-o societate care respectă regulile, dar își duce viața democratică mai departe. Esența democrației stă în alegeri, alegeri libere. În măsura în care mandatul acestui parlament se termină în decembrie este obligatorie realizarea unor alegeri libere pentru a avea un nou parlament cu puteri depline, iar acest lucru se va întâmpla pe 6 decembrie”, a mai remarcat președintele în unul din răspunsurile formulate la o altă întrebare adresată în cadrul conferinței de presă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele