Iohannis respinge remanierea guvernamentală: E un fel de farsă

0

Președintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seara că respinge remanierea guvernamentală pentru cei trei miniştri propuşi de PSD: Eugen Nicolicea, la Minsiterul Justiţiei, Oana Florea, la Fonduri Europene, şi Tit Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Şeful statului i-a cerut premierului alte propuneri.

Preşedintele a declarat: “Am analizat întreaga situaţie şi, după părerea mea, această remaniere este un fel de farsă, nu are absolut nimic de a face cu îmbunătăţirea actului de guvernare. (…) Nu accept această remaniere aşa cum a fost propusă”.

Şeful statului a precizat că a avut o discuţie telefonică cu premierul Viorica Dăncilă, solicitând fie alte propuneri, fie desemnarea unor miniştri interimari până la nişte propuneri pe care le poate accepta.

Întrebat ce va face dacă PSD va trece această remaniere ca restructurare a Guvernului prin Parlament, preşedintele Iohannis a declarat: “Deocamdată, suntem în situaţia unei remanieri solicitate, pe care tocmai am refuzat-o ca principiu. Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuşi în Parlament, dar o astfel de încercare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe preşedinte şi vom vedea împreună cu departamentul de specialitate ce acţiuni juridice s-ar impune atunci”.

Săptămâna trecută, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Citeşte şi Iohannis, acuzat că şi-a bătut joc de disidentul anticomunist Iulius Filip, prin decorația conferită

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele