Jaf din bani publici la Sector 5: patinoar artificial și acareturi de 30 milioane euro

Achizitorul, Leonard Petre, este cunoscut ca fiind apropiat al lui Marian Vanghelie

0

Încă un caz de rapt din bani publici la primăria condusă până anul acesta de PSD-istul Daniel Florea. Acum, aflăm că societatea Economat Sector 5, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5, a achiziționat în 2018 un patinoar artificial și acareturi de 30 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al Primăriei Sectorului 5. Achizitorul este un individ apropiat de Marian Vanghelie.

 

Primăria Sector 5 trebuie să plătească acum aceste facturi lăsate în urmă de PSD.

”În 2018, societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătrați (140.000.000 lei), 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/ perechea), urși polari și pinguini – stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/ bucata).

Patinoarul artificial este atât de mare, încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, atât patinoarul, cât și patinele se află într-un depozit situat la marginea Capitalei”, a arătat Primăria Sectorului 5.

Citește și Cum s-a furat la Sector 5 sub administrația PSD a lui Daniel Florea

Achizitorul, Leonard Petre, este cunoscut ca fiind apropiat al lui Marian Vanghelie

Interesant că aceste achiziții ale Economat Sector 5 nu apar în SEAP (platforma guvernamentală de transparență în achiziții publice), nici la anunțuri de atribuire, nici la cumpărări directe.

Economat Sector 5 este condusă de Leonard Petre, unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Acesta a fost consilier local la sectorul 5 și administrator public al sectorului în ultimul mandat al lui Vanghelie, 2012-2016.

La începutul anului trecut, directorul Leonard Petre a înființat Partidul Social Democrat Independent (PSDI), cu o siglă aproape identică cu a PSD, conform G4media.

PSDI a participat la alegerile europarlamentare din mai 2019 și se prezintă a fi așa zisul continuator al social democrației lui Titel Petrescu, încă din 1946.

Deși nu apare oficial în conducerea formațiunii, în 2015, odată cu excluderea din PSD, Marian Vanghelia și Mircea Geoană au declarat că își fac partid, cu acest nume. La momentul acela, Oana Niculescu-Mizil, partenera de viață a lui Vanghelie, și Ana Maria Cătănuță, consiliera lui Geoană, au înregistrat la OSIM marca „Partidul Social Democrat Independent”.

Magazinele de stat Economat din Sectorul 5 al Capitalei au fost înființate prin inițiativa Guvernului Năstase în 2001 pentru ”a permite autorităților locale înființarea de unități comerciale care să vândă produse alimentare și nealimentare la un preț cât mai mic”. În sectorul 5 sunt 3 astfel de magazine Economat, în Rahova, Ferentari și Cotroceni.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/produs/purificator-de-aer-plasmacluster-kc-d40euw-copiaza-copiaza/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele