Klaus Iohannis a promulgat legea care elimină obligația marilor comercianți ca 51% din produsele alimentare de la raft să fie românești

0
klaus-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care elimină obligația marilor comercianți ca 51% din produsele alimentare de la raft să provină din lanțul scurt de aprovizionare, respectiv de la producătorii autohtoni, potrivit Administrației Prezidențiale.

 

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 modifică actul normativ privind comercializarea produselor alimentare, înlocuind obligaţia comercianţilor de a acorda spaţii distincte de expunere şi vânzare produselor româneşti, cu posibilitatea de a da, prin înţelegerea părţilor, spaţii distincte pentru fiecare produs, în funcţie de ţara de origine.

Potrivit legii, “comerciantul poate acorda, prin înţelegerea părţilor, spaţii distincte de expunere şi semnalizare la raft pentru fiecare produs alimentar, în funcţie de ţara de origine”.

Legea în vigoare prevede că acesta “este obligat să acorde spaţii distincte de expunere şi vânzare produselor româneşti, în condiţiile legii”.

“Comerciantul persoană juridică autorizată, care desfăşoară activităţi de comercializare pentru produse alimentare, poate să dispună, pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, lapte şi produse de panificaţie, ca produsele din cantitatea de marfă intrată să corespundă gradual fiecărei categorii de produse alimentare, provenite din parteneriate directe, pentru a asigura accesul consumatorului la produse proaspete”, conform actului normativ.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele