Koveși ar putea fi numită astăzi procuror şef european

1

Astăzi va avea loc cea de-a patra rundă de negocieri între Consiliul UE şi Parlamentul European pentru funcţia de procuror şef european. Practic, Codruţa Kovesi ar putea fi ”unsă” șef peste intituția europeană, după ce părţile n-au ajunna la nicio soluţie după primele trei întâlniri.

Consiliul Uniunii Europene a reiterat, săptămâna trecută, susţinerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcţia de procuror-şef european, anunţă instituţia, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a Parlamentului European.

Citește și Zegrean crede că politicienii ”penali” o vor pe Koveși condamnată

“Echipa de negociere a Consiliului UE regretă că nu pot fi făcute progrese suplimentare şi că nu a fost posibil să existe un schimb de opinii cu negociatorii Parlamentului UE asupra unei viziuni a instituţiilor privind viitorul Biroului Procurorului European (EPPO) şi a primului procuror-şef UE. Consiliul UE crede că EPPO are nevoie de un profesionist experimentat şi independent care să poată administra Biroul de la început. (…). Chiar dacă este recunoscută valoarea celor trei candidaţi de pe lista scurtă, echipa de negociere reiterează că, pentru această funcţie, candidatul preferat de Consiliu este domnul Bohnert. Echipa de negociere a ţinut la curent Consiliul (la nivelul Coreper) cu regularitate despre stadiul negocierilor pentru confirmarea în funcţie a acestui candidat”, precizează instituţia într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

În rudele precedente, state cu probleme pe zona cheltuirii fondurilor europene, precum Spania sau Grecia, se opun numirii fostei șefe a DNA la timona instituției europene.

1 comentariu

  1. PENTRU NOI ,O TARA ATIT DE INCERCATA SI CONTROVERSATA POLITIC ,AR FI UN SUCCES MONDIAL SA SCOATEM PORUMBELUL DIN MIINILE “deavolului” si sa-l propulsam spre o integrare ,a unor legi drepte ,de constiinta .FIIND SI UN CADRU TINAR CU VIZIUNI CONTEMPORANE ,NE PUNEM SPERANTELE UNOR RENOIRI SI SCHIMBARI, IN BINE PENTRU TOATA LUMEA .,IMPREUNA CU Dl. BOHNERT ar putea rezolva proplemele justitiei si ar cirmui viata omului ,in lumina adevarului si al dreptatii .ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU !

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele