Kovesi l-a recuzat pe șeful Secției speciale că nu ar fi imparţial

0

Procurorul general este aşteptat să se pronunţe în privinţa cererii de revocare formulate de Laura Codruţa Kovesi împotriva şefului Secţiei pentru magistraţi. Deşi Gheorghe Stan nu se ocupă direct de dosarul în care este cercetată fosta şefa a DNA, acesta susţine că procurorul nu ar imparţial în privinţa ei.

Procurorul general al României este așteptat să anunțe decizia în cazul cererii de recuzare care îl privește pe procurorul-șef al Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, Gheorghe Stan, făcută de Laura Codruța Kovesi în dosarul în care este suspectată de mărturie mincinoasă, abuz în serviciu şi luare de mită.

Kovesi îl acuză pe Stan, care era vicepreședinte la Inspecţia Judiciară în perioada în care a fost acuzată în patru cazuri de abateri disciplinare, că ar nu fi imparţial în privinţa sa. Deşi Stan nu se ocupă direct de dosar, are un rol important – el validează pentru legalitate toate actele procurorului de caz, Adina Florea, care este adjunctă a Secţiei.

Laura Codruța Kovesi, citată vineri la Secția specială, a declarat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a depus două cereri de recuzare care îi vizează pe procurorul de caz, Adina Florea, şi pe procurorul-şef de secţie. Cererea în privința recuzării Adinei Florea a fost respinsă de procurorul-șef Gheorghe Stan.

Citește și Tăriceanu îi răspunde ”răstit” lui Teodorovici și trimite săgeți către Koveși

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele