Land Rover a readus la viață spiritele violoniștilor cu ocazia expoziției „Violins of Hope”

0

Land Rover a organizat o expoziție „Violins of Hope” care a reunit opt viori din colecția Weinstein. Expoziția a avut loc la Muzeul Naţional de Artă al României, pe 26 aprilie.

Rolul expoziției a fost promovarea culturii și adevăratelor valori, pe baza cărora se pot dezvolta principii de viață solide. În cadrul „Violins of Hope” s-a prezentat strânsa legătura dintre muzica la vioară și fiabilitatea mașinilor Land Rover. Organizatorii au difuzat un videoclip în care diferite ipostaze ale autoturismelor se îmbinau cu notele muzicale cântate la vioară.

Ammon Weinstine, proprietarul colecției Weinstine, a ținut un discurs în cadrul expoziției despre povestea celor opt viori prezentate la București. Acesta a restaurat și colecționat viori cu povești emoționante care au aparținut unor muzicieni evrei, supraviețuitori ai holocaustului.

Cele 8 instrumente muzicale duc printre coarde fragmente din evenimentele petrecute  în cel de-al Doilea Război Mondial. Mesajul puternic transmis de expoziție este toleranța și elevarea ca evenimentele atroce din trecut să nu se mai repete.

Viorile care au salvat vieți

De exemplu, o vioară din cadrul expoziției a fost dedicată fraților Bielski, partizani din Belarus. Aceștia au salvat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial 1230 de evrei, printre care 60 de copii. Soția lui Ammon Weinstine, Assaela, este fiica lui Assael Bielski a cărui viață a fost reanimată pe marele ecrane.

Proiectul „Violins of Hope” a început în 1996 fiind dedicat celor 400 de rude ale lui Weinstine, victime ale Holocaustului. Fiecare vioară este funcțională și a fost folosită în mai multe concerte susținute în capitale din diferite țări.

 Land Rover în România

Premium Auto, importatorul oficial Jaguar şi Land Rover în România, şi-a început activitatea în anul 2004. Cu o tradiţie de peste 80 de ani, mărcile britanice de lux sunt reprezntate printr-un portofoliu variat, înglobând 11 modele.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele