Laufer acuzat că a trucat o fotografie cu diaspora din America

0

Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, este acuzat că a trucat o fotografie făcută la întâlnirea cu o comunitate de români din Statele Unite.

În poză apar însemnele PSD Diaspora şi denumirea organizaţiei PSD Oregon. Fostul ministru spune că acesta este motivul prezenţei sale în Portland – înfiinţarea unei noi filiale a social-democraţilor.

Numai că din fotografia publicată de un participant la această întrunire, sigla PSD lipseşte complet, iar concluziile sunt cu totul altele. Omul spune că discuţiile au fost despre înfiinţarea unui consulat al României la Portland, despre problemele comunităţii şi despre investiţii.

La sfârșitul anului trecut, Ilan Laufer l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis de antisemitism pentru că a refuzat să îl numească ministru al Dezvoltării Regionale.

Declarația a stârnit un val de reacții.

Klaus Iohannis a condamnat ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic şi a spus că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian, a spus că declaraţia lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe şeful statului de antisemitism, este emoţională, cu mult iz politic și atâta tot.

Deputatul Silviu Vexler, ales din partea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a spus că termenul „antisemitism” este dureros şi că trebuie fundamente clare pentru a fi folosit. „Este grav şi periculos când arunci agresiv, în public, cuvinte pe care nu le înţelegi cu adevărat”, a spus el.

La aproximativ o lună după acest scandal, Laufer a fost numit  consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

Citește și Un SUV de 40 de mii de euro: BMW, Mitsubishi sau Mazda

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele