Legea pensiilor a trecut de Senat

0

Plenul Senatului a adoptat cu 81 de voturi ”pentru”, 12 voturi ”împotrivă” şi 8 abţineri, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii.

Plenul Senatului a adoptat şi unele amendamente ale PNL şi UDMR, însă acestea nu erau de fond.
Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.Proiectul prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie până în anul 2021, astfel: 2019 – 1.265 de lei, 2020 – 1.775 de lei, 2021 – 1.875 de lei. Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a lua însă în calcul întoarcerea sarcinii fiscale, în conformitate cu legislaţia fiscală în vigoare la data adoptării programului de guvernare. În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma în plată.

Citește și: Țuțuianu, în plenul Senatului: “Stau pe ultimul rând, până când voi epuiza toate căile de atac față de excluderea din PSD, timpul va arăta că vom fi din ce în ce mai mulți”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele