Țuțuianu, în plenul Senatului: „Stau pe ultimul rând, până când voi epuiza toate căile de atac față de excluderea din PSD, timpul va arăta că vom fi din ce în ce mai mulți”

0

Adrian Țuțuianu a declarat, luni, că va rămâne senator independent până când va epuiza căile de atac statutare din interiorul PSD dar și cele din justiție, susținând că până atunci va sta în spatele sălii de plen, împreună cu senatorul Emanuel Botnariu, iar timpul va arăta că vor fi din ce în ce mai mulți neafiliați, transmite Mediafax. 

„Miercuri, în absența mea am pierdut sprijinul politic pentru funcția de vicepreședinte al Senatului. Este un moment care mă obligă în primul rând să vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și în al doilea rând să vă spun că a fost o onoare pentru mine să fac parte din conducerea acestei Camere, o Cameră care și-a îndeplinit de foarte multe ori rolul de a fi, cum spunea Alexandru Ioan Cuza, cu rol ponderator în sistemul politic și administrativ românesc. Datorită acestei situații, sigur că voi acționa în continuare ca senator independent neafiliat până când voi epuiza toate căile de atac statutare din interiorul PSD și sigur voi parcurge și toate etapele prevăzute de lege pentru că am de gând să merg în justiție cu acest subiect. Până atunci, vreau să vă spun că voi fi în spate, acolo, în ultimul rând, cu domnul Botnariu și probabil că timpul va arăta că vom fi din ce în ce mai mulți. Mulțumesc și să sperăm că vom găsi în continuare căile necesare pentru ca Senatul să rămână Camera cu rol ponderator în sistemul politic românesc”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Pe 21 noiembrie, Adrian Țuțuianu a fost revocat din funcția de membru al Biroului Permanent și vicepreședinte al Senatului, ca urmare a excluderii acestuia din PSD. Senatorii l-au numit în funcția de vicepreședinte pe social-democratul Șerban Valeca.

Senatorii au votat revocarea lui Adrian Țuțuianu din funcția de vicepreședinte, 53 fiind „pentru” revocare, 9 senatori „împotrivă” și 14 s-au abținut de la vot.

De asemenea, senatorii l-au numit în funcția de vicepreședinte al forului superior pe Șerban Valeca, la propunerea PSD.

Pe 14 noiembrie, senatorul Emanuel Gabriel Botnariu a demisionat din funcţia de membru al Partidului Social Democrat. Acesta a anunţat, miercuri, că rămâne senator independent.

Țuțuianu a fost exclus din PSD în urma unei ședințe CEx din 5 noiembrie, alături de Marian Neacșu.

Citește și Iohannis:CCR nu are ce să spună despre numirea miniștrilor, dacă Guvernul nu lucrează este că are probabil alte treburi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele