Legislație: Șoferii trebuie să fie mai atenți la biciclete și la trotinete electrice

0

Autorităţile pregătesc un proiect de lege pentru siguranța rutieră a bicicliștilor și a celor care folosesc trotinete electrice. Astfel, şoferii vor fi obligaţi să păstreze o distanţă mai mare atunci când depăşesc vehicule pe două roţi. Atenție! Posesorii de trotinete electrice vor coborî şi vor merge pe jos atunci când schimbă direcţia de mers.

 

Un bicilist a fost sancționat, în Piața Victoriei din Capitală, pentru că nu a folosit pista pentru bicicliști și a mers pe trotuarul destinat exclusiv pietonilor. Au fost sancționați și utilizatori de trotinete care, deși aveau culoare special trasate, le ocoleau pentru a mai scurta din drum.

În multe alte zone ale Capitalei astfel de acțiuni ale poliției nu ar fi fost posibile, pentru că nu există piste pentru cei care preferă vehiculele cu 2 roți.

Vezi și Deputații vor să își facă o ”stație de biciclete”

De aceea se pregătesc câteva modificări legislative care îi obligă pe șoferi să fie mai atenți. În același timp cei care utilizează trotinete, mai ales cele electrice, vor putea schimbă direcția de mers numai pe jos.

”Trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumurile publice. Schimbarea direcției de mers în cazul trotinetelor electrice se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulăția vehiculelor trase sau împinse cu mâna.

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații: când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta și se intersectează cu un conducător de bicicletă sau trotinetă electrică care circulă pe o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare”.

Vezi și Peste 2500 de trotinete electrice de închiriat în București. Care e cea mai ieftină companie de ridesharing

Proiectul de lege urmează să fie gata până în toamna acestui an.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele