Pe litoralul românesc, au revenit să lucreze românii, chelenri și ospătari profesioniști

Salariile angajaţilor calificaţi de la mare se pot duce spre 2000 de euro

0
- Reclama -

Angajatorii de pe litoral n-au mai apelat anul acesta la chelenri și ospătari din afara României. Administratori ai unor terase şi plaje din Mamaia, au avut solicitări de a angaja români care s-au întors acasă din cauza epidemiei. Aceștia spun că anul acesta nu a mai căutat angajaţi.

 

Salariile angajaţilor calificaţi de la mare se pot duce spre 2000 de euro pe lună, următoarea categorie trece de 1000 de euro. La Mamaia, salariile sunt însă altele. Un barman câştigă pe lună cu 3500-4000 de lei, iar un ajutor de barman sau ospătar este plătit cu 1500 -2500 de lei.

”Faţă de alţi ani când aduceam din Republică, aduceam din Bulgaria, găsim personal local. Avem de unde selecta faţă de alţi ani unde mai pe vechi aveai pe birou 50 de CV-uri, acum până în pandemie ne descurcam cu 5-6, iar au apărut solicitările de muncă”, a declarat un om de afacri de la Mamaia.

”Dacă în alţi ani, înainte de deschidere căutam disperaţi angajaţi, ajunsesem şi la soluţii de a aduce angajaţi din afara ţării, 2020 a venit cu un surplus de forţă de muncă. E primul an în ultimii 10 în care primim oferte de muncă de la lucrători români. ”, a spus administratorul de restaurant-terasă din Vama Veche.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele