Dragnea îl acuză pe ambasadorul Palestinei de dezinformare pe tema mutării ambasadei la Ierusalim

0

Liviu Dragnea susține că declarațiile ambasadorului Palestinei potrivit cărora liderul PSD i-a dat asigurări că ambasada României nu va fi mutată la Ierusalim nu reflectă ”sub nicio formă” discuțiile pe care le-au avut cei doi.

”Am citit și eu declarațiile ambasadorului palestinian în urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu domnia sa. Sub nicio formă nu reflectă discuțiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat și public de nenumărate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuală relocare a Ambasadei României în Statul Israel.”.

Ulterior, documentul a fost înaintat spre aprobare instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și securității naționale. ”Având în vedere cele mai recente evoluții din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se află într-un proces continuu de actualizare”, a precizat Liviu Dragnea.

Dragnea mai spune că este totuși nevoie de o soluție consensuală la nivel instituțional, bazată pe prevederile constituționale.

Citeste despre Dăncilă anunţă scăderea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale

”Cu toate acestea, având în vedere că este de dorit o soluție consensuală la nivel instituțional, orice decizie va trebui să se bazeze atat pe prevederile constituționale, dar și pe respectarea prevederilor dreptului internațional. Am solicitat astăzi Ambasadei Palestinei prin intermediul cabinetului meu să revină de urgenţă asupra celor prezentate public pentru că nu au nicio legătură cu ceea ce s-a discutat”, a precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea l-a chemat luni dimineață la cabinetul său de la Camera Deputaților pe ambasadorul Palestinei, Fouad Kokaly, pentru o întâlnire pe care, potrivit unor surse diplomatice, a refuzat-o de când a anunțat că decizia Guvernului PSD este de a muta Ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele