Liviu Dragnea, un nou atac virulent la adresa lui Iohannis: „Președintele subminează România”

0

Liderul PSD Liviu Dragnea a ieșit la rampă cu noi declarații dure la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a afirmat că premierul Viorica Dăncilă „nu a înțeles” ce s-a vorbit la Vatican și că a interpretat greșit că Papa Francisc ar urma să vină în România în 2019. 

Dragnea l-a acuzat pe Iohannis că încearcă să „submineze” și să „saboteze” orice acțiune a guvernului și că „subminează România”.

„În legătură cu ultima amenințare a președintelui Iohannis la adresa premierului, e continuarea unui plan, a unui set de acțiuni ale președintelui Iohannis îndreptate împotriva guvernului. Orice acțiune internă, externă pe care o face guvernul și nu e pe placul președintelui e atacată, subminată, chiar sabotată. Și în cazul Israel, și în cazul vizitei de la Vatican și în cazul minciunilor despre rezervele econonomiei. Președintele subminează România.

În 2015, președintele României a insistat și a făcut presiuni ca premierul Ponta să își dea demisia, amintiți-vă că a spus că a fost nevoie să moară oameni ca să apară acea demisie, acea demisie a fost rezultatul unui dosar politic și ne punem întrebarea legitimă, cu această nouă campanie de insistență a demisiei lui Đăncilă, ce ne mai pregătesc Iohannis și ai lui pentru a obține această demisie”, a declarat Liviu Dragnea.

Citeşte şi Dragnea la întâlnirea cu pensionarii PSD: Noi promisiuni și atacuri la partidele de dreapta

Interesant de remarcat faptul că Liviu Dragnea nu se dezice  nici acum de anumite realităţi. Referitor la plecarea neanunţată din ţară a preşedintelui PSD alături de premierul Viorica Dăncilă, într-o vizită oficială în Isreal, este clar că Liviu Dragnea a trecut peste prerogativele sale şi şi-a însuşit singur altele alături de premierul României pe politică externă,  atribuţii care conform constiutiţiei îi revin preşedintelui statului.

De asemenea, în cazul vizitei  la Vatican, chiar Vaticanul a venit cu un comunicat în care a subliniat faptul că nu s-a vorbit despre o posibilă viitoare vizită a Suveranului Pontif în România.

Cât despre starea economiei în România, Liviu Dragnea alege în continuare sa nu ţină cont de părerile mai mutltor specialişti economici, lideri de sindicate sau oameni de afaceri care trag săptămânal semnale de alarmă pe această temă. Ultimile veşti în domeniul economiei arată o creştere continuă a inflaţiei şi a datoriei ţării.

Liviu Dragnea preferă să ignore anumite realităţi dovedite, care doar au fost reconfirmate şi de preşedintele ţării, doar pentru a-şi duce la capăt propriile ambiţii.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele