LPF anchetează infectările de la Astra

0

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunţat, luni, într-un comunicat de presă postat pe site-ul său oficial, că anchetează cazurile pozitive la COVID-19 de la Astra Giurgiu, care au dus la amânarea partidei cu Dinamo din etapa a 9-a, precizând că va implementa un calendar unitar de testare în Liga I.

 

“Liga Profesionistă de Fotbal a analizat situaţia apărută la partida Dinamo – Astra Giurgiu, din etapa a 9-a a Casa Liga I şi precizează că a luat în calcul faptul că, la testarea efectuată de către lotul principal al echipei Astra, în ziua de 28 octombrie 2020, giurgiuvenii au anunţat depistarea a 15 jucători infectaţi cu virusul SARS-COV2, precum şi a încă 12 fotbalişti după testarea lotului celei de-a doua echipe a clubului.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

Totodată, rezultatele retestării imediate a contacţilor depistaţi negativ la respectiva analiza medicală nu au fost disponibile în termenul stabilit prin regulile în vigoare, cu şase ore înainte de începerea meciului dintre Dinamo şi Astra Giurgiu, programat iniţial vineri, 30 octombrie 2020, de la ora 21:00.

Astfel, Liga Profesionistă de Fotbal anunţă demararea unei anchete în legătură cu modalitatea în care au fost efectuate testarea şi, respectiv, retestarea jucătorilor clubului Astra Giurgiu”.

Pentru a fi prevenite astfel de cazuri, LPF lucrează la implementarea unui calendar unitar de testare. În acest sens, se vor stabili date precise de testare ale jucătorilor celor 16 cluburi membre ale Ligii I, astfel încât în eventualitatea apariţiei unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19, clubul în cauză să obţină timpul necesar pentru retestarea jucătorilor contacţi cu rezultate negative şi comunicarea imediată către LPF a acestora.

Angajatorii trebuie să decaleze programul de lucru al salariaților

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele