Lucrările de consolidare și restaurare au fost finalizate pentru Podul Mare din Parcul Cișmigiu. Ultimele finisaje mai sunt de făcut

0
- Reclama -

Podul Mare din Parcul Cișmigiu a fost consolidat și renovat. În prezent, Trustul de Clădiri Metropolitane face ultimele finisaje, iar în scurt timp poate demara procedura de recepție. A fost construit în urmă cu peste 100 de ani, dar este pentru prima dată când este reabilitat, scrie b365.ro 

Lucrările de la Podul Mare din Parcul Cișmigiu au fost finalizate

Am reabilitat Podul Mare din Cișmigiu, un simbol al parcului monument istoric, anunță vineri, 31 martie 2023, primarul general al Capitalei într-o postare pe pagina de Facebook.

Podul Mare din Parcul Cișmigiu a fost construit în urmă cu mai bine de 100 de ani, în perioada 1913 – 1914.

Lucrările de consolidare și renovare au fost finalizate. Nicușor Dan anunță că, în prezent, Trustul de Clădiri Metropolitane București (TCMB) lucrează la ultimele finisaje, astfel încât să fie demarată procedura de recepție la finalizarea lucrărilor în cel mai scurt timp.

- Reclama -

În tot acest timp de la construcție, la pod au fost făcute doar mici reparații, iar din cauza degradării, a ajuns să reprezinte un adevărat pericol pentru vizitatorii din parc.

De aceea, erau necesare aceste reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța Podului Mare.

Podul Mare din Parcul Cișmigiu e gata! Lucrările de consolidare și restaurare au fost finalizate, mai sunt de făcut doar ultimele finisaje

Citește și: Primăria Capitalei va aduce păsări de pradă în Cișmigiu

Podul nu a fost niciodată reabilitat, fiind făcute doar mici reparații. Din cauza degradării, acesta reprezenta un real pericol pentru vizitatori. De aceea, erau extrem de importante reparațiile capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției, a conchis Nicușor Dan.

Lucrările de reabilitare la Podul Mare din Parcul Cișmigiu au început anul trecut, la începutul lunii august.

Contractul pentru elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Pod parcul Cișmigiu” valorează 2.268.849,28 lei, fără TVA.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu anunța pe Facebook, la începutul lunii februarie, în urma unei vizite pe șantier, că termenul anunțat pentru inaugurarea podului se menține – data de 1 aprilie:

Ni s-a spus că lucrările sunt în grafic, partea de consolidare structurală fiind finalizată. În paralel, se lucrează în atelier la refacerea manuală a decorațiunilor (felinare metalice, obiecte din piatră), folosind ca reper fotografii de epocă. Termenul anunțat pentru inaugurarea podului se menține la 1 aprilie!

Sursa: b365.ro

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele