Ludovic Orban acuza comisia juridică de tertipuri pentru protejarea Rovanei Plumb

0

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că la Comisia juridică de la Camera Deputaților se apelează la tot felul de subterfugii pentru a se amâna votul privitor la cererea de urmărire penală a ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, în legătură cu dosarul ‘Belina’.

“Nu cunosc în profunzime cazul ‘Belina’. (…) Într-adevăr, există multe semne de întrebare, de altfel se vede că la Comisia juridică de la Camera Deputaților se apelează la tot felul de subterfugii pentru a se amâna votul privitor la cererea de urmărire penală împotriva lui Rovana Plumb. Evident că majoritatea parlamentară vrea să facă scut în jurul Rovanei Plumb în această anchetă. Cred că această anchetă trebuie să se deruleze și îmi reiterez opinia că nicio anchetă, nicio cerere de urmărire penală nu trebuie oprită în Parlament, ci trebuie lăsată justiția să își deruleze procedurile specifice”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Instanța supremă, întrebat de ziariști despre dosarul ‘Belina’.

Citește și UDMR își vede proiectul respins de camera. Procentul rămâne 20%. Sprijinul prentru Guvernul Tudose scârțâie

Declarațiile lui Ludovic Orban au fost făcute la Înalta Curte de Casație și Justiție unde s-a prezentat pentru audiere în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele