Mai multe explozii au fost auzite duminică dimineaţă la Kiev

0
mall distrus de rachete
mall distrus de rachete, Kiev

Mai multe explozii au fost auzite duminică dimineaţă la Kiev, după care serviciile de urgenţă au fost desfăşurate în cartierul Şevcenko al capitalei Ucrainei, a scris primarul Vitali Kliciko pe Telegram, citat de DPA.

 

Anton Heraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a scris că martorii au raportat atacuri cu rachete. Cu toate acestea, nu a fost clar imediat dacă există morţi sau răniţi grav.

Noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Potrivit agenţiei France Presse, patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineaţă devreme, un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului fiind lovit şi provocând un incendiu, precum şi degajarea unui mare nor de fum gri.

Exploziile au avut loc în jurul orei 6.30 (3.30 GMT), la jumătate de oră după declanşarea sirenelor antiaeriene în capitală, care nu a fost lovită de bombardamente ruseşti de aproape trei săptămâni.

La sfârşitul lunii aprilie, o jurnalistă ucraineană de la Radio Libertatea a fost ucisă în apartamentul ei după o lovitură aeriană a Rusiei asupra Kievului, care a avut loc în timpul vizitei secretarului general al ONU Antonio Guterres în capitală.

„Echipe de ambulanţă şi salvatori au fost trimiţi la faţa locului. Mai multe informaţii detaliate – mai târziu”, a adăugat Kliciko, citat de Reuters.

„Locuitorii sunt salvaţi şi evacuaţi din două clădiri”, a adăugat el.

Cartierul istoric, unul dintre cele centrale ale Kievului, găzduieşte un grup de universităţi, restaurante şi galerii de artă.

Klitschko, primarul Kievului: ruşii mor pentru ambiţia lui Putin

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, dar a abandonat înaintarea asupra Kievului în faţa rezistenţei feroce susţinute de arme occidentale, aminteşte Reuters.

De atunci, Moscova, precum şi separatiştii pro-ruşi s-au concentrat asupra sudului şi Donbasului, un teritoriu în est format din Lugansk şi vecinul său Doneţk, desfăşurând o artilerie copleşitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre în Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele