Maia Sandu dă un semnal pozitiv pentru campania de vaccinare din Republica Moldova

0

Maia Sandu dă un semnal pentru campania de vaccinare din Republica Moldova. În plin zbucium politic, Președintele a declarat la Pro TV Chișinău că se va vaccina cu serul AstraZeneca cât mai curând, imediat după ce Ministerul Sănătății va da undă verde pentru a treia etapă de vaccinare.

 

Maia Sandu se va vaccina atunci când toți cei care doresc să se vaccineze pot să își administreze vaccinul.

„Toți doritorii, eu personal o să mă vaccinez cu Astra Zeneca, vor putea face acest lucru în următoarele luni”, a declarat șeful statului.

Ea a mai spus că, în cel mai scurt timp, se vor finaliza și negocierile pentru noile achiziții de vaccin și că Republica Moldova va primi, pe parcursul lunii mai, mai multe cantități importante de vaccin, astfel încât acestea să ajungă pentru toți cetățenii care vor dori să se vaccineze.

Vezi și Andreea Moldovan informează că ordinul de carantinare incriminat de Cîțu era cunoscut de Arafat și Pistol

„În primul rând este vorba despre AstraZeneca, aceasta este cantitatea cea mai mare pe care o putem cumpăra. Apropo, aici putem cumpăra de toată cantitatea de care avem nevoie în următoarele luni. Mai purtăm negocieri și cu alte companii”, a precizat ea.

Conform statisticilor oficiale, circa 145.000 de persoane s-au vaccinat deja în Republica Moldova, în mare parte doctori și personal medical, profesori, poliștiști, jurnaliști și alte persoane din categoriile de risc sporit sau vârstnici.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele