Mall-urile se redeschid, însă nu va mai fi permisă testarea produselor cosmetice

0

Ordinul care stabilește în ce condiții se redeschid mall-urilor a fost publicat marți seară. Documentul arată și care sunt regulile pentru sălile de pariuri sportive și cele de jocuri de noroc. 

 

În toate spațiile publice închise, indiferent de activitatea care se desfășoară acolo sau de destinația lor, este obligatorie purtarea măștii. Ordinul prevede că măștile pot fi medicale sau nu – adică fabricate din bumbac sau alte materiale – trebuie purtate astfel încât să acopere complet nasul și gura.

Tot o măsură general valabilă este cea a izolării la domiciliu a angajaților care tușesc, strănută, au febră.

În centrele comerciale trebuie instalate, la fiecare intrare, panouri de informare. Clienții vor trece, mai întâi, prin triaj epidemiologic, adică le va fi verificată temperatura.

 

Cei care au mai mult de 37,3 grade nu vor fi primiți la cumpărături

 

În centrele comerciale vor fi stabilite și trasate culoare, astfel încât să se evite cât mai mult contactul între oameni.

Fiecare persoană trebuie să beneficieze de un spațiu de siguranță de 7 metri pătrați.

Vânzătorii vor fi protejați cu panouri de plexiglas, iar în mall-uri vor fi amplasate dispozitive cu produse de igienizare.

Ușile vor fi ținute deschise și este interzisă folosirea sistemelor de ventilație. În magazinele cosmetice este interzisă testarea produselor.

Condițiile pentru sălile de pariuri sportive

În sălile de pariuri sportive, clienții vor primi măști, mănuși și dezinfectanți. De asemenea, toate suprafețele trebuie dezinfectate frecvent iar aerisirea este preferabil să se facă prin deschiderea ușii.

Numărul de clienți va fi limitat astfel încât să se poată asigura o distanță de 2 metri între aceștia.

În sălile de jocuri de noroc, aparatele vor fi montate la distanță de 1,5 metri. Nu li se va permite prezența celor care nu au intenția să înceapă un joc sau care și-au încheiat activitatea. Băuturile și produsele alimentare vor fi servite în recipiente de unică folosință.

Citește și: Azi se deschid mall-urile

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele