Maternitatea Bucur a fost închisă pentru pacinetele non-covid

0
covid coronavirus infectari

Dr. Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur din Capitală a declarat pentru News.ro că, după numai trei luni în care maternitatea a funcţionat în regim mixt – din 3 iulie – medicii îngrijind şi paciente COVID, şi paciente non -COVID, unitatea se transformă acum din nou în maternitate dedicată exclusiv îngrijirii gravidelor cu COVID- 19.

 

Maternitatea Bucur a fost unitate exclusiv COVID din 15 martie 2020 până pe 3 iulie 2021. Medicul a explicat că împreună cu colegii au putut vedea o înştiinţare în care scrie clar că la Maternitatea Bucur nu mai pot fi aduse urgenţele non-COVID.

De astăzi, spune Dr. Predilă, unitatea sanitară nu mai internează gravide non-COVID şi nu va mai avea loc aici nicio naştere şi nicio intervenţie chirurgicală non-COVID. Medicul spune că medicii din maternitate sunt consternaţi şi trişti pentru că nu îşi mai pot urmări pacientele până la final, până în clipa în care vor aduce pe lume copiii. Dr. Predilă afirmă că atât ea, cât şi colegii săi ,au în evidenţă gravide care trebuie să nască în următoarele 7-10 zile şi că acestea sunt nevoite acum să caute alt medic care să le ia în evidenţă şi implicit altă unitate sanitară unde să poată naşte. Este foarte posibil ca toate femeile însărcinate, sau cele care au născut deja, împreună cu bebeluşii să fie externate în perioada imediat următoare, pe rând.

“Conducerea spitalului a solicitat, scrie acolo, ca în urma unei videoconferinţe care a avut loc ieri şi la care a participat conducerea, Ministerul, centrul de coordonare, să nu mai trimită urgenţe non-COVID. Au solicitat acest lucru până primim avizul temporar de funcţionare ca unitate exclusiv COVID.

De ieri nu mai internăm şi de astăzi nu va mai avea loc nicio naştere şi nicio intervenţie chirurgicală non-COVID în maternitatea Bucur.

În galop către dezastru: 11.000 de cazuri noi de COVID-19

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele