Medic ars la Piatra Neamț, transportat de MApN la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles

1

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat, duminică, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

 

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti.

Vezi și Trei pacienți transferați de a Neamț la Iași sunt în stare foarte gravă

„Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30. Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Pe parcursul nopții, medicul rănit a fost transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. De pe aeroportul ieșean, pacientul a fost luat de o aeronavă militară și dus la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost stabilizat.

10 morți și 7 răniți, este bilanțul incendiului declanșat aseară la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

La nivelul MAI s-a constituit o celulă de criză. Parchetul General a deschis dosar penal în cazul incendiului de la Piatra Neamț.

Context: Dezastru la spitalul din Piatra Neamț

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele