Meleșcanu, bătrânul diplomat ceaușist pare că vrea ALDE pentru sine și pentru membrii partidului angajați la stat

0

Teodor Meleșcanu l-a criticat pe Călin Popescu Tăriceanu pentru faptul că partidul nu a fost consultat, în primă fază, în ceea ce privește susținerea lui Mircea Diaconu, alături de Pro România, la alegerile prezidențiale. „Sunt vicepreședinte al ALDE și am aflat întâmplător, într-o discuție care nu îmi era destinată mie”, a precizat el.

Diplomat comunist, apoi reșapat de FSN-ul lui Ion Iliescu, Meleșcanu pare că trăiește o nouă perioadă de glorie. Fostul ministru și candidat la președinție este în cărți pentru Senat, dar a preluat și ”postul” de lider al nemulțumiților din ALDE. Mai exact, Meleșcanu spune exact ce își doresc secretarii de stat sau angajații politici din ministere sau agenții, membrii ALDE sau apropiați ai acestora, care vor pierde salarii mari și beneficii nesperate doar pentru că Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare.

Citește și SENAT: Meleșcanu se autosuspendă din ALDE 6 luni, Gorghiu sprijinită și de UDMR

Pleada de păduchi angajați la stat din partea ALDE nu este interesată de supraviețuirea partidului, ci vor câștiguri ”acum”, vor să-și conserve avantajele oferite de guvernare. Meleșcanu pare acum un lider informal al lor.

„Sunt mai multe mișcări care într-adevăr au creat o stare de preocupare la nivelul ALDE. Într-un partid care este foarte disciplinat și bine structurat deciziile sunt promovate de lideri și acceptate în mare măsură de membri. Marea majoritate, propunându-se ieșirea de la guvernare au acceptat. Ăsta a fost primul pas. Lucrurile care au urmat au fost diferite. Eu sunt membru al ALDE și doresc să rămân membru al ALDE. Pentru noi, punctul cheie după insuccesul de la alegerile pentru PE punctul forte era candidatura la președinție a domnului Popescu Tăriceanu. Ne oferea posibilitatea să facem o campanie foarte bună, toată lumea să se implice. Din păcate, s-a ajuns la o altă soluție, susținerea unui candidat indepedent, domnul Mircea Diaconu”, a spus Meleșcanu, la Digi24.

Meleșcanu spune că a aflat întâmplător de sprijinirea lui Diaconu

„E o întrebare excelentă, pentru că nimeni nu știe cum s-a ajuns și nimeni nu a discutat în forurile partidului despre această temă. Sunt vicepreședinte al ALDE și am aflat întâmplător, într-o discuție care nu îmi era destinată mie și am făcut ochii foarte mari. Atunci am aflat de această decizie. Sigur, ulterior ea a fost ratificată, pentru că lucrurile nu aveau cum să se mai întoarcă înapoi”, a adăugat Teodor Meleșcanu.

Acesta a mai spus că a sprijinit „de la bun început” crearea partidului ALDE de către Călin Popescu Tăriceanu, dar că „ALDE nu este un partid pe persoană fizică, este un partid la al cărui succes, la alegerile din 2016, au contribuit o serie de oameni, de organizații”.

„Nu vreau să mă laud, dar, de exemplu, la organizația județeană Prahova, capii de listă pentru senatori – Teodor Meleșcanu – și pentru deputați – doamna Gavrilescu Grațiela – am făcut cel mai mar scor pe România pentru ALDE. Deci, ne-am adus obolul la ceanul comun al ALDE pentru intrarea noastră în Parlament”, a subliniat senatorul ALDE.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele