Meniuri bilingve la Timișoara

0

Localurile din Timişoara vor fi obligate să afişeze meniurile în cel puţin două limbi, română şi engleză, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local.

 

Decizia a fost luată în aşteptarea turiştilor care vor vizita Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Autorităţile din Timişoara au luat o măsură menită să vină în sprijinul turiştilor ce vor sosi în acest oraş, având în vedere că în anul 2021 este Capitală Europeană a Culturii. Astfel, toate cafenelele, restaurantele şi localurile din Timişoara sunt obligate să prezinte meniurile în două limbi: română şi engleză. Condiţia este obligatorie atunci când acestea vor solicita acordul de funcţionare de la primărie.

Modificarea ar fi una în avantajul unităţilor de alimentaţie publică oricum, crede primarul Nicolae Robu, pentru că, în acest fel, ele ar fi mai atractive pentru clienţi.„Evident că este şi în interesul lor să aibă prezentare în două limbi. Engleza rămâne o limbă reprezentativă în toată lumea. Noi trebuie să dăm acordul comercial şi vom cere să aibă meniul în două limbi”, a declarat Nicolae Robu.

Citește și: Kelemen Hunor caută soluții să mențină alegerile locale într-un singur tur

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele