Mercedes-Benz a livrat primul autobuz 100% electric, eCitaro, către compania de transport public din Hamburg

0

Mercedes-Benz a livrat primul model de autobuz de serie cu sistem de propulsie complet electric către compania de transport public Hochbahn AG din Hamburg.

Autobuzul eCitaro livrat companiei de transport public din Hamburg este primul autovehicul dintr-o comandă de 20 de autobuze eCitaro – cea mai mare comandă de autobuze cu sisteme de propulsie integral electrice a unui furnizor german de servicii de transport public. Anterior achiziției, Hochbahn AG a testat mai multe concepte de autobuze urbane cu sisteme de propulsie electrice, timp de mai mulți ani.

Începând cu anul 2020, compania de transport public a orașului Hamburg intenționează să achiziționeze doar autobuze cu emisii zero. În momentul de față, compania operează 1.000 de autobuze pe 111 rute.

Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania. Silențios și fără emisii, eCitaro reprezintă un pas important în reducerea emisiilor, mai ales în orașe și în alte zone rezidențiale.

Bateriile modulare au o capacitate de până la 243 kWh, răcite la o temperatură optimă pentru eCitaro, ceea ce duce la încărcare maximă, o capacitate ridicată de utilizare și un ciclu de viață prelungit. Acestea alimentează două motoare electrice dispuse la butucii roților.

Designul elegant al eCitaro reprezintă încă un motiv pentru care acesta se distinge în comparație cu alte autobuze. Modelul cu trei uși livrat către compania de transport pulic din Hamburg dispune de o gamă largă de echipamente, având faruri LED, iluminat ambiental cu LED în compartimentul pentru pasageri, un sistem de avertizare pentru închiderea ușilor cu o bandă luminoasă cu LED-uri, un sistem automat de control al climatizarii separat pentru compartimentul de pasageri și pentru habitaclu și Electronic Stability Program (ESP)

Ajuns la a doua generație, având peste 50.000 de unități vândute, Mercedes-Benz Citaro este folosit în toate orașele din lume. Autobuzul este disponibil în variantele: Citaro, Citaro Hybrid, Citaro NGT (cu motor pe gaz natural comprimat), fiind acum disponibil și în varianta 100% electrică.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele