Mihaelei Ciochină, noul judecător Constituțional după Scântei și Licu

0
Curtea Constituțională, CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a Mihaelei Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Mihaela Ciochină a fost numită consilier prezidenţial pe 14 ianuarie 2015.

Curtea Constituţională este compusă din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani. Preşedintele Curţii Constituţionale este ales prin vot secret pentru o perioadă de 3 ani, în termen de 5 zile de la înnoirea Curţii. Mandatul preşedintelui poate fi reînnoit.

Vezi și CCR: pleacă Pivniceru și Dorneanu, vin Licu și Scântei

Recent, Senatul a numit-o pe Iulia Scântei judecător la CCR.

Camera Deputaţilor l-a numit pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

USR a contesta la CCR numirea lui Licu în funcția de Judecător Costituțional. Acesta a scăpat de orice probleme după ce Curtea a catalogat contestația drept nefondată.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele