Acasă Politică Mihai Fifor și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării

Mihai Fifor și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării

0

Mihai Fifor a anunțat luni dimineață că a demisionat de la Ministerul Apărării. El a spus că a făcut o analiză a situației politice și că va merge la partid ”pentru a mă implica foarte serios” în activitatea politică. Fifor a refuzat să spună dacă a semnat scrisoarea anti-Dragnea. Potrivit surselor din PSD, favorit pentru înlocuirea lui Fifor ar fi Dorel Căprar, șeful comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților.

Ministrul demisionar al Apărării a mai spus că le-a transmis deja demisia premierului Viorica Dăncilă și șefului PSD, Liviu Dragnea.

„Înainte de toate, vreau să spun că am prezentat şi colegilor mei, doamnei prim-ministru, domnului preşedinte Dragnea, mulţumiri pentru susţinere şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în două rânduri: odată ca ministru al Economiei şi odată ca ministru al Apărării Naţionale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun şi sper că n-am înşelat încrederea nimănui. Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă. Am văzut ce s-a întâmplat în ultimele luni şi am considerat ca pot să merg în echipă la partid, să încercăm să pregătim cei doi ani foarte grei care urmează. Cred că e nevoie să întărim echipa şi să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante. Prin urmare, am rugat-o şi pe doamna prim ministru şi pe domnul preşedinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul şi să pot să merg la partid să mă implic foarte serios”, a declarat Fifor la Parlament, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Demisia lui Fifor vine pe fondul zvonurilor privind remanierea sa la Comitetul Executiv al PSD de azi, dat fiind că numele său a apărut acum o lună pe lista presupușilor semnatari ai scrisorii anti-Dragnea.

Fifor a devenit ministru al Apărării în septembrie 2017, în guvernul Tudose, când i-a luat locul lui Adrian Țuțuianu. Fifor a avut o relație apropiată de partenerii strategici din SUA.

Citește și Duș rece pentru politicieni, din partea BNR: Investițiile străine au scăzut, datoria externă a crescut, deficitul de cont curent s-a adâncit

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele