Mihai Tudose despre înghețarea salariilor: “Dacă ne abatem de la planul de guvernare, ceva scârțâie”

0

Fostul premier Mihai Tudose a vorbit, luni, despre documentul trimis la Comisia Europeană în care se propune îngheţarea salariilor în sectorul bugetar. El a afirmat că nu a auzit o propunere oficială în acest sens, dar că „dacă ne abatem de la el înseamnă că ceva scârțâie”.

„Eu nu am auzit de așa ceva, oficial. Efectiv nu am văzut. Nu știu dacă ar însemna un lucru foarte bun, avem niște promisiuni, un program de guvernare, dacă ne abatem de la el înseamnă că ceva scârțâie”, a declarat Mihai Tudose, la Parlament.

Deputatul PSD a adăugat că urmează să fie organizat un CEx al PSD și va solicita explicații, însă deocamdată este neclară data acestuia.

Ministrul de Finanțe „să ne spună și nouă ceva despre ce e vorba”, a mai spus fostul premier.

Întrebat dacă Eugen Teodorovici trebuia să se consulte cu Parlamentul în acest sens, el a răspuns că „nu știu ce trebuia să facă”.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat sâmbătă că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.

Aceste precizări au venit după ce senatorul PNL Florin Cîţu anunţa că Executivul introduce măsuri de austeritate din 2019, precum îngheţarea salariilor din 2019, conform unui document transmis Comisiei Europene.

Ulterior,ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, la Digi24, că documentul privind o posibilă îngheţare a salariilor bugetarilor este unul public, trimis Comisiei Europene, şi reprezintă un document de lucru, o posibilă variantă. El a precizat, totodată, că există şi o propunere de aplicare a legii salarizării până în 2020, în loc de 2022.

Citește și Avantajele și dezavantajele studiului internaţional, dezbătute la “Student în Europa”

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele