Benga critică poziţia USR Plus faţă de Nicuşor Dan

0

Deputatul USRPlus Tudor Benga critică poziţia colegilor săi de partid faţă de Nicuşor Dan şi faţă de bugetul Capitalei. Benga crede că șefii USRPlus „îl urăsc” pe Primar, chiar dacă mulţi şi-au început carierele pe „spatele muncii” lui acestuia. 

 

Deputatul USR Tudor Benga a transmis că a obosit să „tragă de mânecă partidul”, acuzând USRPlus de „infantilism”.

„Avemdestule probleme local şi la Braşov încât să-mi mai bat capul şi cu alea de la Bucureşti. Şi am cam şi obosit să tot trag de mânecă partidul din două în două săptămâni. Dar na, dacă partidul insistă cu infantilismul, o să continui şi eu să-l trag de mânecă. Nu de alta, dar câtă vreme sunt parte din conducerea partidului, e de datoria mea şi faţă de alegători şi faţă de membri să o fac”, a scris deputatul joi, pe Facebook.

Tudor Benga îl susţine pe Nicuşor Dan şi este de părere că aceste tensiuni vor avea repercusiuni.

Vezi și Nicușor Dan așteaptă de la USR PLUS propria variantă de buget pentru București

„Povestea cu bugetul nevotat al Bucureştiului ar fi aproape puerilă, dacă n-ar fi două trei milioane de cetăţeni la mijloc, şi un blocaj politic mult mai serios în spate. Şi zic pueril fiindcă indiferent de parti-pris-urile oricărei tabere sau membru individual din Bucureşti sau de p-aiurea, Nicusor Dan este şi primarul nostru, al USRPlus, nu e primaru’ lu’ tata mare. Faptul că noi ca organizaţie nu găsim calea să rezolvăm eventuale diferende cu propriul nostru primar ÎNAINTE de şedinţa de vot pe buget tot nouă ni se întoarce în figură, indiferent câte fundiţe retorice i-am pune noi poveştii”, a explicat el.

Deputatul consideră că „ideea că Vlad Voiculescu ţine ostatic Bucureştiul pentru un drept de semnătură” este superficială. Acesta a transmis că edilul Capitalei nu poate să alinieze Bucureştiul în rândul capitalelor europene decât dacă este sprijinit de Guvern.

Vezi și Cristian Ghinea îl critică deschis pe primarul Capitalei

„Problemele centrale sunt următoarele. Unu la mână, Nicuşor nu are cum să aşeze Bucureştiul pe un făgaş de capitală europeană civilizată fără sprijinul consistent al Guvernului. Şi aici nu-i vorba doar de bani, mai ales că Bucureştiul e de departe per capita cea mai bogată comunitate a ţării. E vorba că lucrurile au fost atât de întortocheat aşezate, intr-un mod cât se poate de deliberat timp de treizeci de ani, încât pentru a le descâlci ai nevoie de toată susţinerea şi disponibilitatea Guvernului. Iar cum guvernul e de coaliţie şi nu taman armonios este imperios necesar să faci cumva să ai sprijinul tuturor actorilor care compun coaliţia”, a spus Benga.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele