Ministerul sănătății are un scenariu cu 3 faze pentru pacienții cu coronavirus COVID 19, până la 4000 de cazuri

0

Ministrul Sănătății a vorbit despre vârful epidemiei de coronavirus în România. Victor Costache spune că ”Într-o săptămână, maxim 10 zile urmează să vedem care va fi vârful epidemiei de COVID-19”.

Ministrul spune că autoritățile au făcut un scenariu cu trei faze.

În prima fază, bolnavii de coronavirus vor fi internați în cele două spitale din București,

În faza a doua, spitalele de pneumologie fiind pline cu pacienți afectați și de coronavirus, se trece la faza trei

În a treia fază pacienții vor fi internați și la spitalele de urgență. După această fază, care ar atinge deja 4.000 de infecții cu coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate acasă.

”Am pus la punct un scenariu cu trei faze. Este foarte important să nu repetăm greșelile celorlalte țări unde numărul îmbolnăvirilor a crescut foarte mult, așa că nu vrem să amestecăm pacienții cu COVID cu ceilalți aflați acum în spitale. De aceea, prima fază cuprinde internarea în cele două spitale din București, apoi faza a doua include spitalele de pneumologie, apoi cele de urgențe”, a spus Costache.

Ministrul a spus că sunt 120 de paturi cu ventilație în cele două spitale de boli infecțioase și 2.200 de paturi pentru cazuri mai ușoare. Ministrul a spus că ar putea avea 2.000 de paturi cu ventilație, dar se mai ateaptă sosirea a încă 1.000 de paturi cu ventilație comandate deja.

Comisia Europeană, 10 măsuri privind reacția la pandemia coronavirus COVID-19

Despre materialele atât de necesare, ministrul a spus că acestea au fost concentrate în special în cele două spitale din faza 1, urmând ca acestea să ajungă și la celelalte spitale implicate în următoarele două faze ale scenariului pus la punct de autorități.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele