Ministresele cu probleme penale ale lui Dragnea, în pragul demiterii de către premier

0

Prim-ministrul României a declarat că în această săptămână va lua o decizie în privinţa unei remanieri. Şeful Guvernului a declarat că sunt vizaţi cinci miniştri din cabinetul său.

Premierul Mihai Tudose este gata să ia primele măsuri în urma sondajului realizat de Avangarde, care arată că românii şi-au pierdut încrederea în Cabinetul Tudose.

Citiți și PSD dezminte existența unui conflict intern sau unul cu ALDE

“Nu sunt în ordine lucrurile, unele nu sunt deloc. Oricum nu iese nimeni la pensie din această funcţie. Despre sondajul acela, pot să spun că, dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi, nu ai cum să cazi în două săptămâni la acele valori. Eu sunt acolo sa guvernez pentru români, dacă românii nu mai cred în mine, plecăm toţi acasă. Plec de la premisa că acele date sunt adevărate, înseamnă că ori am eu o problemă, ori sunt probleme în Guvern. Am trei miniştri cu probleme penale care creează probleme şi la nivel de Comisie Europeană. A fost un mesaj foarte clar dinspre Comisia Europeană. De asemenea, cel puţin încă doi miniştri o să-i rog să părăsească Guvernul. Situaţia din ultimele zile a grăbit această decizie”, a declarat Mihai Tudose.

Miniştrii cu problemele penale sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Viorel Ilie.

“Cred că sondajul AVANGARDE este o făcătură”, a mai spus premierul.

Și fostul prim-ministru Victor Ponta este de părere că formula actuală de guvernare patronată de Liviu Dragnea este una păguboasă pentru PSD și pentru România.

“Eu tot spun de peste un an – Dragnea doar foloseste PSD pentru interesele lui – nu il intereseaza nimic altceva! Dupa el potopul!

Daca Mihai Tudose are curaj acum poate salva PSD si Guvernarea! Ce nu a reusit ( din pacate) Sorin Grindeanu!

Sa speram ca intelege si el ceea ce toti stim – cat timp e Dragnea acolo nu vom avea nici guvernare buna nici viitor pt PSD si pentru Romania!”, scrie Ponta pe Facebook.

Guvernul Mihai Tudose în cădere liberă conform sondajului Avangarde

Cel mai recent studiu sociologic făcut de Avangarde arată că executivul lui Mihai Tudose s-a prăbuşit şi doar un sfert de români mai au încredere în Guvern, procentul de favorabilitate al premierului fiind de doar 27%.

Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români. Un nivel de favorabilitate similar îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca – 10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%.

Sociologul Marius Pieleanu a precizat că scăderea din ultimele două luni în încredere este similară cu situaţia lui Emil Boc în timpul guvernării PDL, însă atunci erau motive concrete, tăierile de salarii. De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente.

Sociologul a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, “estul e nenorocre”.

Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, are o marjă de eroare de 4% şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele