MApN a anuntat demararea procedurilor pentru achiziționarea a 36 de avioane F16

0

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat miercuri seară, că au fost demarate procedurile pentru achiziţionarea a 36 de avioane de luptă F16.

Leș a declarat într-o emisiune la TVR 1, că România îşi doreşte ca avioanele militare să fie noi, însă a subliniat că nu ştie, în acest moment, dacă acest lucru se poate realiza.

“Suntem în procedură pentru aceste noi avioane pe care trebuie să le luăm. Mă refer la încă 36 de avioane F16 pe care trebuie să le achiziţionăm, astfel încât să avem câteva escadrile funcţionale şi capabile, pentru a înlocui vechile MIG-uri pe care le avem. Bineînţeles că dorinţa noastră este ca aceste avioane să fie noi. În acest moment nu pot să comunic dacă va exista această posibilitate pentru a achiziţiona aceste aparate noi. Ceea ce pot să vă spun este că toate procedurile pe care le avem în acest moment în derulare pentru achiziţionarea următoarelor avioane F16, dacă vor fi avioane second hand, vor fi cu upgradare în industria noastră de apărare, a precizat oficialul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Citeste aici despre Viorica Dancila

Leş a menţionat că România are nevoie de înzestrarea Armatei, pentru că a rămas în urmă “după o perioadă foarte lungă de subfinanţare a MApN pe partea de înzestrare”.

“Astăzi avem cei 2%. Este al treilea an consecutiv în care Guvernul şi-a asumat cei 2% şi e nevoie să facem înzestrare şi înlocuirea sistemelor extrem de vechi pe care le avem”, a adăugat Leş.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele