Ministrul Bode a circulat cu girofar pe contrasens și a făcut accident

0

Au apărut imagini și comentarii cu privire la accidentul în care a fost implicat zilele trecute ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Un motociclist aflat în trafic pe DN7, între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, a filmat maşina cu care se deplasa ministrul, cu doar câteva momente înaintea producerii accidentului.

 

Mersul cu girofar e ”boală grea” la oficialii români, fostul ministrul Gabriel Oprea se află în mijlocul unui proces generat de moartea unui polițist care îi deschidea o coloană oficială.

Câteva secunde înainte de accident

 

Este posibil ca Lucian Bode, la fel ca Gabriel Oprea, să nu fi avut deloc nevoie de girofar și mers pe contrasens, mai ales că acum ne aflăm în plină pandemie și s-a demonstrat deja că oamenii pot funcționa, discuta, lua decizii prin intermediul conferințelor online.

Generalul Oprea, mai aproape de o sentință în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină

Și ALDE-istul Daniel Chițoiu, fără girofar, credea că are toată strada la dispoziție, astfel a cauzat un accident cu victime. Accidentul s-a petrecut tot pe Dealul Negru, ca și cazul ministrului Bode.

Daniel Chițoiu, apropiat al lui Tăriceanu, a accidentat mortal doi oameni pe Dealul Negru. Replici CT Popescu, Titi Aur, Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenților de Poliție

Ce spune un fost polițist

Lucian Diniță, fost șef al Poliției rutiere, la Digi 24: Însoțirea miniștrilor se face la cerere. O mașină de poliție trebuie să fie în față, iar mașina însoțită stă în spate. Nu am date, dar e posibil ca mașina miistrului să fi gonit ca să ajungă mașina de poliție. În mod cert însă, o astfel de mașină nu poate să aibă dispozitive luminoase sau acustice. Astfel de depășiri cum vedem în imagini pot fi făcute doar dacă mașina de poliție era în față.

Ce se vede în imagini

În imagini se observă cum maşina de teren a Ministerului Transporturilor, cu sirenă şi girofar, circulă cu mare viteză pe contrasens, depăşeşte pe linie continuă, în curbă la dreapta, câteva zeci de maşini, iar apoi îşi continuă drumul.

 

În tot acest timp, ceilalţi şoferi aşteaptă, opriţi, în ambuteiaj. La scurt timp, camera motociclistului surprinde rezultatul accidentului în care a fost implicat ministrul.

Autoturismul ministrului Transporturilor e oprit pe marginea drumului şi este avariat, după ce a lovit o maşină de pe sensul opus.

Lucian Bode a fost rănit uşor, iar şoferul lui şi o persoană din autoturismul care circula regulamentar, au suferit și ei răni uşoare.

Şoferul ministrului Transporturilor a rămas fără permis de conducere. A fost deschis şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pirlog, a confirmat pentru HotNews.ro că dosarul nu a ajuns la Parchetul Militar. El a precizat că va solicita SPP o informare legată de calitatea persoanei aflate la volanul mașinii în care se afla ministrul Transporturilor.

Vezi care purificator ți se potrivește pe Casoteca.ro

Orban, fără reacție de Prim Ministru

“N-am avut o discuţie cu domnul ministru, decât aceea că mi-a spus că a avut un accident. L-am întrebat dacă a fost la volan; mi-a spus că nu a fost la volan. L-am întrebat care e starea de sănătate şi era în curs de evaluare. Am înţeles că este în afara oricărui pericol. Aici trebuie Poliţia să verifice exact circumstanţele”, a spus Ludovic Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele