Virgil Popescu: Fac un apel, ANRE să îşi facă treaba

Ministrul Energiei: Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi

2
Virgil Popescu, energie
Virgil Popescu, energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, luni, la Parlament, despre cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE ”să îşi facă treaba”. Poate inclusiv Protecţia Consumatorilor ar trebui să intre peste furnizorii respectivi, mai spune ministru.

 

Ambele instituții se află sub conduceri controlate de oameni ai PSD, iar ministrul Popescu răspunde cu aceeași monedă atacurilor social-democraților din ultima perioadă, care îi reproșează o gestionare ineficientă a crizei energetice.

”Fac un apel, cum am făcut şi în luna ianuarie, ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa, iar la persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”, a spus ministrul Energiei.

Vezi și Engie România sau E-ON Energie printre companiile amendate de ANPC pentru practici comerciale incorecte

Despre afirmaţia furnizorilor că facturile mari sunt din cauza ordonanţei de urgenţă, ministrul a spus că furnizorii se află în prezent în discuţii în comisiile parlamentare şi este convins că se vor face corecţii în Parlament, cu acordul coaliţiei.

Virgil Popescu a fost întrebat dacă această ordonanţa încurajează consumatorii să reducă consumul de energie, el arătând că ”orice cetăţean care ştie că plăteşte mai puţin (..) dacă în loc de 300 de kw, consumă 250 şi plăteşte mai puţin e clar că este încurajat”.

”Trebuie găsită şi o modalitate de bonificaţie”, a mai afirmat Popescu.

Vezi și Iulian Iancu, PSD-istul etichetat ”omul Gazprom”, votat pe repede-înainte între șefii ANRE

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele