Ministrul Finanțelor anunță o serie de măsuri, astfel încât inflaţia să nu ajungă la o valoare de două cifre

1
caciu finante

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, speră ca la începutul lunii martie Guvernul să aibă pus la punct „un mix de măsuri” care să vizeze reducerea inflației, astfel încât procentul acesteia să nu ajungă la două cifre, așa cum prognozează BNR.

 

Banca Națională a prezentat vineri noul raport asupra inflației, în care prognozează o creștere a indicatorului la 11,2% în cel de-al doilea trimestru al anului și de 10.2% în trimestrul 3, conform Raportului asupra inflației făcut public vineri. La finele anului inflația este estimată la 9,6%.

Ministrul spune că instituția a lucrat în baza datelor de care dispune în prezent, dar a anunțat un pachet de măsuri menit să tempereze inflația. „Fac ceea ce ține de Ministerul Finanțelor pentru a veni cu măsuri care, pe de o parte, să reducă efectele din piață… și să restructurăm cauzele care au dus la această inflație în lanț. BNR a făcut o apreciere pe care o consider corectă”, a spus ministrul.

Vezi și Șansă enormă pentru România. O companie auto vrea să producă mașini lângă Cluj

Câciu a spus că pachetul de măsuri, pentru care nu a oferit detalii, va fi finalizat la începutul lunii martie, urmând să fie discutat și în zona politică.

„Nu va fi o singură măsură”, a explicat Câciu, precizând că va fi „un mix de măsuri” care să vizeze efecte dar și cauze. „România are nevoie de investiții în energie, are nevoie de producție… Toate soluțiile sunt pe masă”.

„Scopul este ca inflaţia să nu se ducă în două cifre şi ca preţurile să scadă”, a completat ministrul Finanţelor.

Vezi și A început lupta în coaliție: Câciu vs. Cîțu

Câciu spune că actualele măsuri, implementate în perioada noiembrie 2021-martie 2022, costă aproximativ 6 miliarde de lei.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele