Ministrul Sănătății afirmă că incendiile în spitale se pot repeta

1

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, consideră că este „o presupunere educată” aceea că incendii precum cele care s-au produs la Institutul Naţional Matei Balş sau la spitalul din Piatra Neamţ se pot repeta în alte unităţi medicale.

„Vom construi spitale noi. Nu există soluţie magică pentru a transforma o clădire veche într-o clădire nouă. Este mult mai costisitor durează mai mult şi este mai prost. Avem nevoie de spitale noi”, a afirmat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă seară.

El a adăugat că incidente precum cele de la Institutul Matei Balş sau Spitalul din Piatra Neamţ se pot repeta, de aceea este nevoie de măsuri urgente.

„În momentul acesta, e o presupunere educată, dacă vreţi, că ceea ce s-a întâmplat la Matei Balş şi ceea ce s-a întâmplat la Piatra  Neamţ nu poate fi exclus în alte spitale din ţară. Ăsta este şi motivul pentru care am cerut un raport până marţi şi ăsta este şi motivul pentru care avem nevoie să acţionăm acum”, a menţionat Voiculescu.
Acesta a adăugat că riscul este unul crescut din cauza folosirii unor cantităţi mari de oxigen .care este tratamentul pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARSCoV-2.

Cîțu: vinovaţii vor suporta consecinţele

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele