Moldova are o lege care interzice ziarele și posturile radio-tv de propagandă

0

Legea anti-propagandă, care interzice anumite publicaţii ruse în Republica Moldova, a fost promulgată, miercuri, de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce Curtea Constituţională i-a suspendat din nou prerogativele preşedintelui Igor Dodon, care a refuzat să semneze această lege.

La intrarea în vigoare a legii numeroase posturi de televiziune ruse care emit în Republica Moldova riscă să fie afectate şi interzise. Potrivit news.ro, pe 22 decembrie 2017, Parlamentul a menţinut votul pentru acestă lege, cunoscută drept legea anti-propagandă, care fusese trimisă spre reexaminare de către preşedintele Igor Dodon. În Codul audiovizualului sunt incluse noi norme prin care „se asigură protecţia persoanelor, societăţii şi a statului de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior şi neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova”. De asemenea, este prevăzută transmisia programelor de televiziune şi radio cu conţinut informativ, informativ-analitic, militar şi politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Citește și: Porcii din România, interziși peste noapte în Republica Moldova

Susţinător al unei apropieri faţă de Rusia, Igor Dodon s-a opus în mai multe rânduri semnării unei legi care interzice difuzarea în ţară a unor ”emisiuni de informare, politice şi militare din ţări care nu au semnat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontieră”.

 

sursa foto: en.delfi.lt

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele